top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Backpacking ali potovanje z nahrbtnikom

Tokratna tema je backpacking ali potovanje z nahrbtnikom. Takega načina potovanja se poslužuje veliko ljudi, saj je za daljša potovanja, kjer se veliko premika zelo prikladen.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify

Backpacking vam bosta predstavili Andreja in Nina. Andreja je na ta način prepotovala zelo veliko sveta in kot sama pravi, to postane način življenja.


Wikipedija pravi takole: Dobeseden prevod izraza Backpacking bi bil ''nahrbtnikanje'', vendar je pravilni slovenski prevod ''potovati z nahrbtnikom ''. Backpacking oz. nahrbtnikanje je oblika nizko cenovnega, neodvisnega potovanja. Včasih je ta oblika potovanja predstavljala zanemarljivo aktivnost, primerno za odpadnike družbe (t.i. ''society drop out's''), danes pa predstavlja velik turistični trend. Po navadi se za to obliko potovanja odločijo mladi študenti, ki pavzirajo, vedno več pa tudi starejši, ki potrebujejo oddih od službe ali vsakdanjega življenja. Nahrbtinikarji so večinoma iz evropskih, angleško-govorečih ali azijskih držav.


Smisel za avtentičnost. Nahrbtnikanje ni samo oblika turizma, ampak tudi vir izobrazbe. Nahrbtnikarji raje želijo doživeti resnično plat destinacije, kot pa zapakirano verzijo, ki se velikokrat povezuje z masovnim turizmom.

To je način potovanja, kjer si lahko odkriješ sam sebe. - Andreja

Foto: Rusija (Andreja Počkaj)

Kovček je štorast, če veliko potuješ. - Nina

V pogovoru o backpackingu boste izvedeli:

  • A lahko postane backpacking način življenja?

  • Kako izbrati pravi nahrbtnik?

  • Kako varno je backpacking potovanje?

  • Kakšne lokacije je dobro izbrati backpacking?

  • Kako spakirati?

  • Čakajo vas tudi zabavne prigode iz backpacking potovanj.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Foto: Andreja na Tajskem


Priporočilo za dober nahrbtnik

Tole je Andrejino priporočilo za nakup dobrega popotniškega nahrbtnika. Ima ga že več kot 10 let in je še vedno v enakem stanju, kljub temu da je videl že veliko sveta.

Gre za nahrbtnik Deuter Traveller 60 +10, ki ga boste zelo redko našli. Obstajajo pa že novejše variante, ki jih lahko najdete na Deuterjevi spletni strani.


Pogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.

406 views

Recent Posts

See All
bottom of page