top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Baltik s Katjo Grudnik

Pozdravljeni, pristali smo v eni od Baltskih držav. Baltik ali Baltikum, so tri države v Severni Evropi ob obali Baltskega morja: Estonija, Latvija in Litva.


Ta nori svet - Katja Grudnik - Latvija
Katja Grudnik - Klaipeda, Latvija

Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Pri nas je konec plaže ob 21.30, tam se pa gredo poleti takrat kopat. - Katja Grudnik


Baltijske države, ki obsegajo Estonijo, Latvijo in Litvo, ležijo na severovzhodni obali Baltskega morja.

  1. Estonija, s prestolnico Tallinnom, slovi po svoji digitalni inovativnosti in e-upravljanju, kar je privedlo do vzdevka "e-Estonija". Poleg tega je bogata z zgodovino in kulturo, odraženo v starodavnih mestnih obzidjih Tallinna in srednjeveških gradovih.

  2. Latvija, z glavnim mestom Rigo, se ponaša z zgodovino, ki sega v obdobje Hanzeatske zveze in vpliva nemških viteških redov. Njeno srednjeveško mestno jedro v Rigi je na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine.

  3. Litva, z Vilno kot glavnim mestom, ima bogato zgodovino, povezano z Veliko kneževino Litve, ki je bila ena največjih evropskih držav v srednjem veku. Vilna je znana po svojem baročnem arhitekturnem slogu, ki ga je priznal tudi UNESCO.

Vse tri države imajo obalo ob Baltskem morju in slikovito podeželsko pokrajino z gozdovi, jezeri in rečnimi dolinami.


Baltik nam bosta predstavila ⁠Katja Grudnik⁠. Katja je blogerka, zumba inštruktorica, popotnica, lastnica butika ženskih oblačil, ljubiteljica filmov in knjig, pohvali se lahko tudi z diplomo iz prava.
V tem pogovoru boste izvedeli:

  • Zakaj se odločiti za potovanje z avtom do Baltika?

  • Kako zgleda poletje na Baltiku in kako dolgi so dnevi?

  • Ali se splača v kateri od Baltskih držav naročiti vino?

  • Kako se v Baltskih državah sporazumevat?

  • Katere so top stvari, ki jih pri obisku Baltika ni za zamuditi?Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Pogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.

89 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page