top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Irska z Emo Koselj

Hello. Pristali smo na zelenem otoku, na Irskem. Irska ponuja bogato mešanico zgodovine, kulture in naravnih čudes, zaradi česar je priljubljena destinacija za popotnike in ljubitelje zgodovine.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Irska v 5 besedah: Muzika, pijača, smeh, narava, za dušo ... - Ema Koselj


Kot že omenjeno, je Irska znana kot "zeleni otok" zaradi svojih bujnih zelenih pokrajin. Vlažno podnebje spodbuja rast vegetacije skozi vse leto.

Sv. Patrik je zavetnik Irske, ki je zaslužen za širjenje krščanstva na otoku v 5. stoletju. Dan sv. Patrika, 17. marec, je nacionalni praznik, ki se praznuje z barvitimi paradami in festivali.

Poleg vsega je Irska znana tudi po svoji glasbi in plesu, po starodavnih zgradbah, kot je Newgrange, predzgodovinska gomila, ki je starejša od Stonehengea in egipčanskih piramid, po irskih športih - npr. galskem nogometu in hurlingu, in seveda po krasni naravi.

Irska je v EU, tako da za tja ne potrebujete kakšne posebne vize. No, razen če greste na sever otoka, ki je še vedno angleški.


Irsko nam predstavlja mlada podjetnica in cukerpekarica na pavzi Emazing Ema Koselj, ki je preplavila Slovenijo s svojimi vrhunskimi slaščicami, je pa žena in mama ki je tudi strastna popotnica in obožuje severne države, saj ni ljubiteljica vročine.
V tem pogovoru boste izvedeli:

  • Kako je bilo potovati po Irskem z avtodomom in otrokom?

  • Kaj si ogledat, ko greš na Irsko?

  • Ali je Ema poskusila irske ostrige?

  • Ali je Ema sunila v kakšni pekarni kakšen recept?

  • Kako so jo sprejeli ljudje?Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, SpotifyPogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.

V epizodi se velikokrat omanja alkohol, zato dodajamo tudi obvestilo ministrstva za zdravje:

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
148 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page