top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Kostarika z Ajdo Rotar Urankar

Updated: Apr 6, 2021

Pura vida! Pristali smo na "bogati obali" aka Kostariki. Državi, ki jo ima marsikdo na seznamu držav, ki bi ga rad obiskal ... Mogoče bi si morale šteti v čast, da je skoraj celotni zasedbi danešnjega podkasta, ta podvig uspel ravno pred to nesrečno karanteno.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Kostarika je 5 milijonska (v podkastu je narobe povedano :)) država v Srednji Ameriki, ki jo obdaja Atlantik in Pacifik. Slovi po sproščenem vzdušju, tropskih gozdovih, številnih nacionalnih parkih, lepih plažah, vulkanih in toplicah, zelo razvitem eko turizmu ... Kostarika pa slovi tudi po tem, da na tako majhnem področju lahko najdemo okrog 500.000 različnih vrst živali - med drugimi je tam mnogo vrst kač, metuljev, ptičev, opic, pisanih žab, najdemo tudi lenivca. Poleg vsega pa je Kostaričani veljajo za enega najbolj srečnih in zadovoljnih narodov. In pa še zanimivosti - to je edina država na svetu, ki nima vojske; ženske pa ob poroki ne prevzamejo moškega priimka in celo življenje nosijo dekliškega.

Na Kostariko bi šla še enkrat in to družinsko, predvsem zaradi varnosti in živali. - Ajda Rotar Urankar

Po tej srečni državi pa bo z nami potovala ena najbolj nasmejanih in zadovoljnih ljudi, kar jih poznava. Multipraktik med ženskami, mamami in ženami. Podjetnica, mama Minimellows ninic in mokasink, podkasterka, oblikovalka in še in še ... Z nami je Ajda Rotar Urankar.


Foto: Instagram profil Ajde Rotar Urankar (na žalost ne iz Kostarike)

Na kakšnem potovanju ti v spominu ostanejo hrana, ljudje ... iz potovanja po Kostariki se najbolj spominjam živali. - Ajda Rotar Urankar

V pogovoru z Ajdo boste izvedeli:

  • Kaj je Ajdi iz tega potovanja najbolj ostalo v spominu oziroma po čem se bo Kostarike spominjala za vedno?

  • Katera je njen najljubša kostariška žival?

  • Ali je bila pogumna in šla na kakšen zipline (po njih namreč Kostarika slovi)?

  • Kaj Ajda meni o kostariški kulinarki?

  • Ali se je glede na to, da je Kostarika v Srednji Ameriki, tam počutila varno?

  • In še mnogo "zanimivega" ...

Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify



Pogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.

Ajdini kontakti:

242 views

Recent Posts

See All
bottom of page