top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Nepal s Katarino in Rokom Hočevarjem (Lahkih nog naokrog)

Updated: Feb 17

Pozdravljeni, pristali smo v Nepal. V državi, ki je dom najvišjih vrhov na svetu, vključno z vrhom Mount Everest, ki se dviga na 8.848 metrih nadmorske višine.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Nekaj fenomenalnega je videti tako visoke hribe. - Rok Hočevar


Kljub svoji majhnosti ima Nepal izjemno raznoliko geografijo, ki sega od ravninskih območij do visokih goratih vrhov. Država je razdeljena na tri glavne geografske cone: Teraj, Hilly in Mountain. V Nepalu se govori več kot 120 različnih jezikov. Kljub temu je nepali (ali khaskura) uradni jezik in ga večina prebivalstva razume. Nepalska zastava prikazuje sonce in luno. Sonce predstavlja tri glavne etnične skupine države, luna pa predstavlja mehko in prijazno naravo ljudi.




Nepal vam bosta prestavila Katarina in Rok Hočevar, na Instagramu znana kot world_map_duo in ustvarjalca vsebin za spletno stran Lahkih nog naokrog. Videla sta že precej sveta, 9 mesecev potovala po Južni Ameriki, tako da sta verjetno dva od bolj izkušenih popotnikov, kar jih boste spoznali. Vedno nasmejana in dobre volje in pripravljena na izzive na poti. Lahko bi predstavila katerokoli državo na svetu, ampak midve sva ju izbrali, da predstavita Nepal, kjer sta bila jeseni 2022.



V tem pogovoru boste izvedeli:

  • Zakaj sta se odločila za potovanje v Nepal, in zakaj ravno jeseni?

  • Kateri lokalni običaji ali tradicije so se jima zdeli najbolj zanimivi ali presenetljivi

  • Katera lokalna hrana jima je bila najbolj všeč?

  • Kako sta se premikala po Nepalu?

  • Kako zledajo trekingi po Nepalu?

  • Kateri so najpomembnejši nasveti za tiste, ki načrtujejo potovanje v Nepal?

  • In še mnogo drugega.



Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Pogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.



75 views

Recent Posts

See All
bottom of page