top of page
Search
  • Writer's pictureTa nori svet

Evrovizija na Švedskem z Ano Mačič Kotnik

Hallå, prispeli smo na Švedsko, vendar ne kot turisti. Ta podkast ima nekoliko drugačno vsebino, kot ste je navajeni, in na Švedskem smo zaradi posebnega razloga. Razkrili bomo ozadje letošnjega 68. tekmovanja Pesem Evrovizije, ki se je odvijalo maja v mestu Malmö na Švedskem.


Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, Spotify


Evrovizija je najboljši praznik v letu. - Ana Mačič Kotnik


Evrovizija je zelo priljubljena na Švedskem in uživa visoko gledanost. Švedska televizija SVT se vsako leto zavzeto posveča pripravi in izvedbi Melodifestivalena ter pri organizaciji Evrovizije, ko je država gostiteljica.


Švedska je ena od najuspešnejših držav na tekmovanju Evrovizije, saj je doslej zmagala sedemkrat (leta 2023, 2015, 2012, 1999, 1991, 1984, 1974).


Švedska izbere svojega predstavnika za Evrovizijo preko nacionalnega tekmovanja Melodifestivalen, ki je zelo priljubljeno in privablja veliko pozornosti v Švedski. Številni znani švedski glasbeniki sodelujejo v tem tekmovanju, ne samo zato, da bi zmagali, ampak tudi zaradi širokega občinstva.


Na Švedskem bo Evrovizijo predstavila Ana Mačič Kotnik, mlada ustvarjalka vsebin na družbenih omrežjih, vplivnica in študentka socialne pedagogike, ki ima posebno radi Evrovizijo zaradi njenega poteka v maju ... Letos pa si jo je lahko ogledala iz prvih vrst kot urednica družbenih omrežij naše tekmovalke Raiven.
V tem pogovoru boste izvedeli:

  • Kako je prišlo do sodelovanja med Raiven in Ano?

  • Kako je Ana tako od blizu doživljala Evrovizijo?

  • Kakšno hrano so jedli v zakulisju?

  • Kateri ustvarjalci Evrovizije so jo najbolj navdušili?

  • Kaj si je poleg Evrovizije ogladala na Švedskem?Prisluhnite epizodi na: Apple podcasts, Google podcasts, SpotifyPogovor ni vodič in izraža naše osebno mnenje do določenih zadev. Govorimo o zgodbah, ki so se zgodile nam in ni nujno, da se zgodijo vsem.

V epizodi se velikokrat omanja alkohol, zato dodajamo tudi obvestilo ministrstva za zdravje:

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!45 views

Commentaires


bottom of page